LFC Kampe 1998-2000
2. halvår 2000
1. halvår 2000
2. halvår 1999
1. halvår 1999
1998
 ¤ Kun referat
09-07-1999 i Hornbæk: AB-LFC: 2-1
Tekst: Jakob Jermiin - Foto: SJ

Hornbæk Stadion, fredag 9. juli 1999: AB vs. Lyngby 2-1 (0-0)

På et solfyldt Hornbæk Stadion havde godt 500 tilskuere taget opstilling - flest lokale men også små 30 trofaste 'Viking Fanaticos' havde fundet vej til Hornbæk, for at følge LFC i den første træningskamp inden sæsonstarten. Som sædvanlig var der ingen grønblusede tilhængere at se i miles omkreds. Men hvad kan man også forvente af den forsamling. Forventningen om at se lidt lækker ball fra de to UEFA-deltagere havde trukket mange til stadion, men det endte med at blive en tam og kedelig affære.

Første halvleg bød på meget få spændingsmomenter. Et par (meget) løse AB-forsøg samt lidt fumlerier fra Brian Flies omkring vores dødboldsituationer, var det tætteste kampen kom på en scoring. Kampen bølgede lidt frem og tilbage, men det var meget små bølger - man skulle lige se hinanden an. Dommertrioen fik heller ikke den bedste start, men lad det nu ligge. Det virkede som om ingen af holdene helt var kommet i gear endnu, men for LFC's vedkommende skal det nok komme. Når sæsonen indledes 25. juli mod BIF er holdet helt klar - både fysisk og mentalt.

Anden halvleg bød på lidt flere spændingsmomenter. Havlykke fik taget et par ture med stylterne, og kampen åbnede lidt mere op - måske i takt med at kræfterne hos begge hold slap op. AB åbnede scoringen omkring 15 min. inde i halvlegen. Et skud ved stolpen halvklares af Fahlström og springer ud til AB's nyindkøb Rasmus Daugaard fra Ølstykke. 5 min. senere spiller Havlykke sin co-striker Hitman helt fri ved bageste stolpe, og der udlignes. Hitman laver det 'traditionelle' mål, men det er åbenlyst, at vi mangler SKARPHED i afslutningerne. Savnet af Fredgaard kom til udtryk på bedste vis i denne kamp. Målet kommer efter Lyngby-pres og et kontraangreb med efterfølgende småspil omkring AB-feltet.

Herefter gik kampen ind i en fase, hvor AB langsomt fik overtaget, og de kom da også til et par slatne forsøg. 10 minutter før tid er vi ikke helt på mærkerne i forsvaret, og AB'erne bringer sig foran 2-1. Et skud fra højre side som Per kun når at studse. Facit: LFC taber 2-1, men kan bruge kampen til meget. Det vigtigste er nu, at spillerne langsomt får spillet til at flyde igen. Vi har et stærkt hold og skal bruge de næste par uger til at justere tingene. På trods af en jævn præstation fra holdet må vi stadig tro 100% på, at vi kan blande os i toppen af ligaen og komme langt i UEFA'en.

Træningskampene er altid en god mulighed for at lure spillerne af. Hvem gør det godt, hvem er i form, hvilke systemer prøves af og så videre - og lidt 'scouting' blev det da også til denne gang.

Holdet lagde ud i en 4-5-1 opstilling med Hitman alene på top. På midten lå Johansen og Mikkel Bo som de to defensive, mens debutanten René Tengstedt lå mere offensivt. På kanterne var Magleby og Hindsberg. I 4-back-kæden lå Marvits, Birn, Morten Petersen og Vinzents og selvfølgelig Fahlström i kassen.

Nyankomne René Tengstedt viste god styrke i nærkampene og i hovedstødsduellerne. Spillede med godt overblik, men formen holdt ikke til mere end første halvleg. Blev erstattet af Havlykke i pausen, hvilket samtidig betød ændring i systemet til 4-4-2. Anfører Tryllerik viste vanlig sikkerhed gennem det meste af kampen, og enkelte frække detaljer samt et par dybe stikninger blev det da også til. Er spilleren der igen skal stå for frispark og hjørnespark. Blev erstattet af Kim Christensen 20 min. før tid.

Mikkel Bo var én af banens bedste LFC'ere. Spillede aggresivt men alligevel klogt fra starten og tog både del i det offensive og det defensive. Havde et par løse chancer med hovedet efter dødboldssituationer men ikke noget farligt. Var med hele kampen. På kanterne var Magleby og Hindsberg mest aktive i første halvleg. Et par indlæg og lidt 'man-to-man' udfordringer var blandt bedrifterne.

I back-kæden spillede Birn og Morten Petersen med overbevisende stil og samarbejdet bliver bedre og bedre. Marvits og Vinzents som de to backs spillede udmærket i første halveg. Især Marvits tog en del ture op af kanten og var også med på hjørnespark. Leverede nogen gode indlæg. Begge haltede lidt til sidst, og det var tydeligt, at grundformen ikke er fundet endnu. Vinzents havde iøvrigt døjet med sygdom op til kampen. AB havde let spil på kanterne i anden halveg, hvilket gav Fahlström ekstra at se til. Fahlström stod en middel kamp - burde måske have afværget det første mål... anyway, point'ene hentes i ligaen og ikke i træningskampe mod ligegyldige AB'ere.

Hitman var, som han altid er: Lurende på den helt rigtige chance. Virkede dog langtfra sit normale niveau, men scorede det 'obligatoriske' mål. Skiftet ud kort efter udligningen. Kim Christensen og Ronny B. Petersen kom ind med 20 minutter igen. Kim Christensen, som højre midt, kom aldrig rigtigt ind i kampen. Lidt tøvende i sit spil. Ronny havde man håbet lidt mere 'action' fra, men også det kommer helt sikkert.

Alt i alt en træningskamp som pressen ville kalde 'jævnt kedelig' - måske - men der er i hvert fald en masse at arbejde videre med. Selv om spillet i træningskampen ikke var prangende, ser det ud til at blive en kanon sæson, vi går i møde... holdet har vi i hvert fald til det.