LFC Kampe 1998-2000
2. halvår 2000
1. halvår 2000
2. halvår 1999
1. halvår 1999
1998
 ¤ Kun referat
01-08-1999: Lyngby vandt 5-1 over Esbjerg
Søndag tog LFC mod oprykkerne fra Esbjerg, der med sejr i første runde over OB havde selvtilliden i orden. Esbjergs mest kendte spiller er Iddi Alkhag, der allerede er kommet i udlandets søgelys.

Til dagens kamp, der blev afviklet i varmt sommervejr, stillede Lyngby FC op som følger: Per Fahlström, Ulrich Vinzent, Martin Birn, Morten Petersen, Lennart Lynge Larsen, Nichlas Hindsberg, Martin Johansen, Mikkel Bo Jensen, Jimmi Lüthje, Søren Hermansen og Andreas Havlykke.

Små 2200 tilskuere blev vidne til en LFC drømmestart, hvor Søren Hermansen efter omkring 30 sekunder kunne score til 1-0. Dette mål må være et af Superligaens hurtigste og satte naturligvis ekstra skub i stemningen hos vikingerne.

Herefter bølgede kampen frem og tilbage. Esbjerg var bestemt ikke ufarlige, men Fahlström viste sig fra sin bedste side og havde flere klasse-redninger, hvor Esbjerg-spillerne var mere eller mindre blanke foran mål.

I den anden ende havde specielt Hindsberg og Johansen gode forsøg, der desværre endte på målmanden eller lige over målet.

Efter omkring 25 minutter tog Lyngby-spillerne lidt af en blunder og lod en Esbjerg-spiller gå hele vejen igennem uden indgreb. Dette gennembrud førte til en aflevering til Simon Karkov, der lidt ufortjent kunne udligne til 1-1.

Vores store ærgrelse blev hurtigt afløst af fornyet glæde. Mens Esbjerg-spillerne stadig løb jublende rundt, tog Havlykke et hurtigt træk og scorede til 2-1. Dette mål gav nok Esbjerg det endelige knæk - resten af kampen vil deres spillere og tilhængere nok helst ikke tænke tilbage på.

Efter 34 minutter var vi mange, der gerne ville have haft et straffespark, da Lüthje blev fældet. Dommeren var åbenbart af en anden meningen og gav Lüthje et gult kort for film.

Det var ikke den eneste gang dommerens kendelser eller mangel på samme gik vores hold imod. Kort før pausefløjt blev Mikkel Bo på brutal vis nedlagt i eget straffesparksfelt, men Esbjerg slap uden advarsler. Heldigvis fik det ikke nogen betydning på en dag som denne.

Anden halvleg var ikke mange minutter gammel før det efter to forsøg blev 3-1 ved Søren Hermansen, der igen viste sin særlige evne til at stå på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt.

Efter 65 minutter var det Havlykkes tur til at blive dobbelt målscorer, da han gjorde det til 4-1.10 minutter senere burde Søren H. have scoret til 5-1 på et længe ventet tilkendt straffespark, men forsøget endte lige på Esbjergs målmand, der fik rettet skudet uden om målet.

Esbjergs farligste forsøg i hele anden halvleg var nok et skud i sidenettet 5 minutter før tid. Det skulle dog blive indskiftede Rasmus Marvits, der tog sidste stik hjem med et herligt kraftfuldt skud, der gav LFC en meget fortjent 5-1 sejr.

På en dag, hvor spillet kørte for Lyngbys hold, og vi var vidne til mange elegante detaljer fra spillerne, er det naturligvis svært at udnævne kampens bedste spiller. Et bud må helt klart være Havlykke, der efter i perioder at have været kritiseret en del for for mange brændte chancer, endelig slog igennem. Ikke alene scorede han 2 mål, han viste også eksempler på sin store hurtighed. Det var en meget stor fornøjelse at se ham gang på gang spurte fra Esbjerg-forsvarerne!

Om en uge venter en svær udekamp på Gladsaxe Stadion mod AB, der efter to kampe har maksimum point. Sidste gang, vi var på besøg, fik vi dog alle 3 point med hjem. Der er kun en ting at sige: Mød op!

SJ