LFC Kampe 1998-2000
2. halvår 2000
1. halvår 2000
2. halvår 1999
1. halvår 1999
1998
 ¤ Kun referat
12-08-1999: Storsejr over Birkirkara FC: 7-0
Torsdag aften tog Lyngby FC imod Birkirkara FC fra Malta i den første kamp i UEFA-cup kvalifikationen. På forhånd var der ikke mange, der vidste, hvad det maltesiske hold stod for rent fodboldmæssigt.

Op til kampen, der ikke bød på det helt store fremmøde rent tilskuermæssigt, havde et kraftigt regnvejr sørget for en ganske våd bane. Malteserne havde et forbavsende stort antal tilhængere med, der blev anbragt på den gamle tribune.

Vores Tifo-gruppe havde i dagens anledning fremstillet flere nye flag, der gav en festlig ramme omkring kampen (se billeder længere nede af siden).

Da kampen var fløjtet i gang, blev det hurtigt klart, at malteserne slet ikke kunne matche Lyngbys spil. Vores spillere vadede i kæmpe chancer, men vi skulle vente helt frem til det 30. minut før festen kunne begynde, da Søren Hermansen scorede til 1-0.

Kun to minutter senere blev det 2-0 ved Mikkel Bo Jensen. Birkirkaras fans, der ellers indtil da havde støttet deres hold godt, blev nu tavse. Samtidig blev den gode stemning på vores side naturligvis endnu bedre. Der blev ikke scoret flere mål i første halvleg, selv om Martin Johansen var meget tæt på med et forsøg på overliggeren.

Anden halvleg blev en ren massakre, hvor den blå lavine igen og igen ubønhørligt rullede ned mod maltesernes mål. Der var kun spillet omkring ét minut før det blev 3-0 ved Lennart Lynge Larsen.

Christian Magleby kom på tavlen i det 24. minut til 4-0. Jimmi Lüthje efter 37 minutter til 5-0.

To minutter senere havde Havlykke et dommedags skud på undersiden af overliggeren, der desværre ikke gav noget mål. Hvis der efterhånden var en spiller, der havde fortjent at score, var det Havlykke. Hans lynhurtige ryk forbi modstanderne er en fornøjelse at se på. Efter 43 minutter lykkedes det endelig for ham at passere målmanden, og det blev 6-0.

Så var tiden jo egentlig gået, men Søren Hermansen nåede da lige at nette endnu engang til slutstillingen 7-0. Spænding om udfaldet af retur opgøret den 26/8 bør der ikke være - vi må være klar til 1. runde af UEFA-Cup'en.

Det er ikke hver dag LFC vinder en kamp med 7-0, og selv om modstanderen i dag var flere klasser under vores niveau, vil kampen alligevel gå over i historiebøgerne. Hvis det ikke havde være for maltesernes målmand, der havde flere særdeles gode redninger, kunne forestillingen i øvrigt godt have endt med en tocifret sejr.

Lyngby FC line-up: Per Fahlström, Ulrich Vinzents, Morten Petersen (79. Stefan Bidstrup), Martin Birn, Lennart Lynge Larsen, Nichlas Hindsberg (74. Andreas Havlykke), Martin Johansen (66. Jimmi Lüthje), Mikkel Bo Jensen, Christian Magleby, Andreas Havlykke og Søren Hermansen.

På søndag kl. 15 venter endnu en kamp på hjemmebane denne gang mod Herfølge, der er kommet godt fra start i FKL-ligaen. Det gælder naturligvis om at få de 3 point, så vi ikke ryger ned i bunden af tabellen, hvor vi ikke hører hjemme.

SJ