LFC Kampe 1998-2000
2. halvår 2000
1. halvår 2000
2. halvår 1999
1. halvår 1999
1998
 ¤ Kun referat
22-08-1999: Ny nedtur i Viborg: 0-2
Søndag var det tid til et besøg i Viborg, hvor LFC havde revanche til gode. I foråret blev det nemlig til et forsmædeligt 5-2 nederlag på Viborg Stadion. I modsætning til dengang ligger Viborg bedre placeret i Superligaen end LFC nu.

Lyngby har som sædvanlig, fristes man til at sige, fået en ret dårlig start på sæsonen: 1 sejr og 3 nederlag inden dagens kamp. Eneste formildende omstændighed har været det faktum, at de 3 nederlag er opstået i kamp med de tre nuværende tophold.

Til dagens kamp, der blev overværet af 1568 tilskuere, stillede Lyngby FC op som følger: Per Fahlström, Ulrich Vinzents, Martin Birn, Morten Petersen, Lennart Lynge Larsen (69. Thomas Andie), Nichlas Hindsberg, Christian Magleby, Mikkel Bo Jensen (55. Stefan Bidstrup), Jimmi Lüthje, Søren Hermansen (80. Ronny B. Petersen) og Andreas Havlykke.

Kampen begyndte meget livligt med forsøg i begge ender. Efter 5 minutter var Havlykke stort set alene med Viborgs målmand, der reddede. Lidt senere sendte Havlykke et fint indlæg ind til Magleby, der desværre skød lige over mål.

Efter 12 minutter begik Fahlström straffespark, da han glidende forsøgte at tackle bolden fra en ellers helt blank Viborg-spiller. Heine Fernandez eksekverede sikkert til 1-0, hvilket reelt blev begyndelsen til enden for Lyngby.

Kun 5 minutter senere blev det 2-0 ved Anders Winther. Dette mål afslørede desværre, at vi, ud over et angrebs problem, også ind imellem har gevaldige forsvars problemer, når modstanderne kan få lov til at løbe lige igennem uden indgreb...

2-0 efter 19 minutter svarede nogenlunde til stillingen, sidst vi var på besøg. Denne gang var Blue Vikings på plads til tiden, men det hjalp åbenbart ikke...

Kampen burde have været åbnet på ny af Lyngbys spillere. Der var således 3 kæmpe-chancer på blot 7 minutter efter målet til 2-0. Hindsberg skød lige over mål, Havlykke var igen alene med målmanden, men brændte, og endelig blev bolden lobbet over Viborg-målmanden langt udefra, men gik lige forbi mål.

Anden halvleg springer vi let og elegant hen over i dette referat og konstaterer kun, at Viborg med et kanon hug på underkanten af overliggeren desværre var tættere på 3-0 end Lyngby på en reducering.

Vi kan lige så godt være ærlige: Vi er i krise!

3 point efter 5 kampe er ikke tilfredsstillende: Der skal ske noget!

Som tilhængere må vi sætte vores lid til, at folk som Johansen og Bosun snart vender tilbage og kan give midtbanen et tiltrængt løft.

Med hensyn til angrebet er det et åbent spørgsmål, hvad der kan gøres. Vi ved, Søren Hermansen kan score mål, han gør det bare ikke i øjeblikket. Havlykke bestiller en masse, men brænder chancer, der simpelthen ikke fås større. Ronny B. kunne ikke nå at vise noget på de kun 10 minutter, han fik i dag. Vikinge-debatten vil de kommende dage givetvis kræve indkøb...

Endelig er det måske også værd at kaste et blik på os selv: Giver vi holdet den støtte, det har brug for i disse svære tider? - Desværre er svaret nej! På trods af billige busbilletter kan vi dårligt fylde en enkelt bus til dagens kamp. Hvor er alle de Vikinger, der var med på Ålborg-turen, dengang alt var godt? Er Vikinger medgangs-fans?

Endelig: Den opbakning, der bliver givet i dag, er under al kritik. Det er naturligvis ikke nemt at bevare gejsten, når holdet på kun 20 minutter er kommet bagud 2-0, men derfra og så til at håne egne spillere... - I ved selv, hvem I er, og herfra kan kun lyde én opfordring: Tag Jer sammen og hjælp spillerne eller bliv væk!

Efter returkampen på Malta den 26/8 mod Birkirkara, kommer FCK på besøg mandag den 30/8 i en kamp, der simpelthen skal vindes. Ellers kommer det til at gå op ad bakke resten af sæsonen...

TIFO-gruppen vil arrangere den største TIFO-aktion nogen sinde, og alle Vikinger bør naturligvis møde op for at støtte LFC, før det er for sent.

SJ