LFC Kampe 1998-2000
2. halvår 2000
1. halvår 2000
2. halvår 1999
1. halvår 1999
1998
 ¤ Kun referat
16-09-1999: Hæderligt nederlag: 1-2
Torsdag aften mødte Lyngby FC det russiske hold Lokomotiv Moskva i første runde i UEFA-Cup'en. På forhånd var der ingen, der rigtig kendte Lokomotivs nøjagtige styrke. Holdet ligger nummer ét i den russiske liga og har de to foregående år nået langt i den europæiske turnering.

Blue Vikings var til dagens kamp placeret på en opstillet tribune bag det ene mål - en ret underlig fornemmelse. Hvis man på forhånd havde frygtet en afklapsning af Lyngbys hold, blev man glædeligt overrasket - trods alt. Lokomotiv kom ikke farende med 120 km/t, men var til gengæld uhyggeligt effektive.

Efter 11 minutter fik LFC den første store chance: Nichlas Hindsberg var blank foran mål, men fik desværre ikke tæmmet bolden ordentligt. Kun ét minut senere var det Lokomotiv, der kunne gøre det til 0-1 efter deres første chance. Hamrende ufortjent!

Lyngby fortsatte med flere gode forsøg ved blandt andre Søren Hermansen og Martin Johansen. Sidstnævnte havde et meget flot langskuds forsøg, som den russiske målmand desværre reddede i fin stil.

Dommeren var et kapitel for sig. Stort set alle frispark i 1. halvleg blev tilkendt russerne. Det lignede en skandale, men retfærdigvis skal det nævnes, at kendelserne blev bedre i 2. halvleg (læs: til vores side).

LFC havde som sagt en masse gode forsøg, men det blev igen Lokomotiv, der på en hurtig kontra, scorede til 0-2. Endnu engang hamrende ufortjent - men effektivt. To mål på to chancer.

Mod slutningen af halvlegen var det igen LFC, der var toneangivende. Mange mente, vi burde have haft et straffespark efter et ordentligt skub i ryggen på en af vores spillere, men dommerens fløjte var ærgerligt nok tavs.

I 2. halvleg fortsatte de gode Lyngby takter. Der var et skud på overliggeren, og endelig efter 23 minutter skete retfærdigheden fyldest. Efter et hjørnespark lykkedes det at reducere til 1-2. Om det var Bidstrup eller en russer, der var ansvarlig, står lidt hen i det uvisse.

Lyngby havde det meste spil, og Lokomotiv levede på kontraangreb. Vores forsvarere fik rettet op på det lidt negative indtryk fra 1. halvleg med mange gode indgreb, hvor modstanderne ellers var ved at være alene med Fahlström.

1-2 blev kampens resultat, hvilket ikke er det bedste udgangspunkt før returopgøret om 14 dage i Moskva. Som Viking føltes det ikke retfærdigt, men man må selvfølgelig tage hatten af for et hold, der på meget få chancer kan få det optimale ud af situationen.

Lyngbys bedste spiller denne aften var Martin Johansen. Hans elegante driblinger og fine afleveringer er af meget høj klasse.

Næste kamp er allerede på søndag mod AGF hjemme. Kravet er naturligvis en sejr! - Hvis vores hold kan finde de bedste takter frem, bør det være en overkommelig opgave. Som Viking kan man glæde sig til at komme tilbage til de vante omgivelser på den nye tribune, hvor man ser en del bedre.

SJ