LFC Kampe 1998-2000
2. halvår 2000
1. halvår 2000
2. halvår 1999
1. halvår 1999
1998
 ¤ Kun referat
20-04-2000: Ydmygende 3-0 nederlag mod AGF
Torsdag gik turen til Aarhus, hvor det var tid til et sidste møde med AGF i denne sæson. LFC har skuffet meget på det seneste, men Blue Vikings var alligevel af sted med en pænt fyldt bus. Desværre blev det samtidig en af de absolut værste udebane ture, undertegnede har oplevet, så dette bliver min sidste udebane reportage.

Turen over til Aarhus gik fint, og der var god stemning i bussen. Et trafikuheld sinkede vores bus, men vi var alligevel fremme i god tid. På Aarhus Stadion herskede der kaos på grund af ombygninger, og vi kunne derfor ikke sættes af ved gæsteindgangen, som vi plejer. Der opstod dog ikke nogen nævneværdige episoder på vej hen til indgangen, selv om man måtte løbe spidsrod mellem AGF's tilhængere.

Da spillerbussen også var blevet forsinket af føromtalte trafikuheld blev kampen udsat 10 minutter. Lyngby FC stillede op som følger: Per Fahlström, Lennart Lynge Larsen, Morten Petersen (75. Jari Pedersen), Martin Birn, Thomas Andie (64. Lars Larsen), Ulrich Vinzents (19. adv.), Martin Johansen (53. adv.), Jimmi Lüthje (50. adv.), Andreas Havlykke (55. Kim Christensen), John Bradley og Søren Hermansen.

LFC fik sådan set en pæn start dog uden de helt store chancer. Midtvejs i halvlegen begyndte man at få bange anelser, da en AGF'er, efter en friløber, sendte bolden på stolpen.

Efter 37 minutter fik AGF et frispark på et farligt sted, hvorfra der blevet scoret et flot mål. Nedturen kunne begynde...

I begyndelsen af anden halvleg kunne Bradley have bragt balance i regnskabet, men hans skud gik lige forbi mål. Efter 6 minutter fik AGF en ny friløber, der heldigvis ikke førte noget med sig.

Lidt senere blevet lyset for alvor slukket, da AGF igen scorede direkte på frispark. Men det er måske interessant at se lidt nærmere på, hvad der gik forud for dette frispark: LFC var i gang med at spille bolden op mod AGF's banehalvdel. Meget karakteristisk for holdets nuværende niveau foregik det nærmest i slow-motion, hvorefter en fejlaflevering sætter AGF i gang med et modangreb. Johansen måtte så trække i nødbremsen, hvilket han også indkasserede et gult kort for.

Resten af kampen er ikke værd at bruge tid på at skrive om, men det skal da nævnes, at AGF fik tilkendt et straffespark. Det kunne sådan set være lige meget, for kampen var for længst tabt. Det var i hvert fald spillernes indstilling...

Endnu en gang må det konstateres, at Vikingerne ikke fik leveret den vare, vi må kunne forvente. Konsekvensen af de tabte kampe er et styrtdyk i tabellen, og vi skal være glade for de mange point, der står på kontoen fra tidligere på sæsonen.

Der er så, hvad det er. Vi har tabt en kamp og 3 point - det kan vi ikke gøre noget ved nu. Men, det der skete efter kampen, vil sætte nogen varige spor, der ikke kan slettes.

Vi måtte gå ret langt for at komme hen til bussen det vil sige hele vejen gennem skoven. Det var absolut ikke rart, selv om AGF'erne naturligvis var glade, herskede der en ond stemning, og det gjaldt om at holde sig til gruppen med Lyngby-folk. Endelig fremme ved bussen, kunne man glæde sig til at lægge Aarhus og skuffelserne bag sig.

Sådan skulle det ikke gå: Der havde været indbrud i bussen, og tyvene var rendt med alt af værdi. Således også Blue Vikings' pengekasse med hele dagens omsætning. At politiet ikke kan beskytte udeholdets fanbus er svært at forstå, når det ellers er talstærkt repræsenteret i området...

Som om det ikke var nok, måtte vi på hjemturen hen forbi sygehuset for at hente en af Lyngby-tilhængerne, der var kommet til skade under kampen (Dette havde efter sigende ikke noget med fodboldvold at gøre).

Henne ved sygehuset var der lige nogle AGF-tilhængere, der 'kiggede' forbi - angiveligt hidkaldt af nogen fra vores bus, der havde fortalt, hvor vi var. Det blev en rystende oplevelse med masser af knytnæveslag, flaskekast og spark i hovedhøjde. Heldigvis var politiet alarmeret og fik forhindret det helt store blodbad, men faktum var, at flere helt uskyldige blev ramt af slag, blot fordi de ikke hurtigt nok nåede ind i bussen.

Alt i alt kom vi til at vente næsten 3 timer, før vi kunne vende hjem til Lyngby.

SJ